Monday, December 27, 2010

~21 tahun dah anak pak cik jaafar ni!!~


hey2....


hari ini besday haku!!!!!
*sadis betol sambut besday dpn lappy*


dah 21 tahun aku hidup dan bernafas di bumi Allah...


Alhamdulilah...syukur..


21 tahun ni org selalu ckp dpt kunci kebebasan..


tp apakah kunci kebabasan tu utk aku????


chek x tau pon...


hahahaha...


x ado bebas mana pon la kan...


tipoo and dusta jaa semua tu...


wuwuwuwuwu...


tp x pa la bgs jugak mcm ni...


kebebasan yg over da limit pon x elok jugak kan???
*sila setuju cpt!!!*


ok la nak buat ucapan sepatah 5 kata jap...


semoga aku dipanjangkan umoq dan dimurah kan rezeki..


harap dimudah kan segala urusan aku...


menjadi lebey baik dr before..


tu ja yg dpt dipikir kan tika ini...


and lastly nak wish skali lg utk diri sndri...
*kesian dok wish kt diri sndri byk2 kali*

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!
SWEET 21st


owhhhh tak suka nya tuaa....


tp tu la adat hidup..


yg muda pasti tua...


makin tu makin byk tanggungjawab la ye..


ok la tu ja..


babai...




time ni budak montel x cukup 21 thn lg..


nota bonts: bt fringgi terbakar nnt kalo rajin aku cerita ye...

Saturday, December 25, 2010

~susah betoi la kalau mcm ni~


ari jumaat yg sgt x best okeh...



semua nak buat kepala angin...



hoihh igt depa ja ka blh angin2???



x tgk angin aku lagi...



aku dah berasap ja sambil jerit2 dlm hati...



awat laki ni kalo bad mood perangai adalah mcm tutttttt ja???



dgn org2 yg x tau apa2 ni pon kena sekali...



nvm la..esk2 tu ok la...



ptg td adalah sgt membosankan sampai x tau nak buat apa...



msg kwn lama ajak lepak kt pantai pon x dak reply apa...



akhirnya hanya melingkar atas katil sampai pkl 6.00pm..



tp sekarang sudah mengantuk...



lg baik lah tidoq..



esk kena kerja lalalalala...



eh td aku nak turun bwh minum air ajaib pon terbantot...



gara2 tikus yg berlari sesuka hati turun tangga...



terus masuk bilik dok diam2 online...



aku adalah penggeli n penakut tikus paling hebat...



budus tau tikus ni..



ok sekian....happy xmas and good nite!!!

Monday, December 6, 2010

~weyh aku tak bodoh tau~

aku sekarang ni sangat teringin nak nengok movie ni...




mcm best je bila tgk trailer movie...


lawak kot...


tgk trailer pn dah rasa syok..


ada pencuci mata lagi la syokkkk...


budak ni aku tgk dlm trailer lawak je dia...



and ada terbaca kat beberapa blog ni...


semua ckp best cite ni..


alahaiiiii...


buat aku berkobar-kobar nak tgk...


tapi apakan daya...


aku masih stuck di hutan sintok nan permai ni...
*dok uum sekarang mcm dok obesee..sejuk je..*


exam tak abis lg ni..


huhuhu...


mesti bila dah blk penang movie ni pon dah x ado kt wayang...


biasa la cite melayu apa barang kan main lama2 kt wayang...


haishhhhh...


kalau x sempat nmpk nye..


tunggu kuor kek tv je yo...


ok full stop...


sorry entry x bermotip...
*mcm la selalu entry ada motip kan???*


eh dah kata full stop tp x stop2 lg..


ok sekarang titik!!!!!



nota bonts: pic semua sumbangan enchek gugel..

Friday, December 3, 2010

~hey kau ni mmg x sedar diri ke huh???~




bunyik mcm marah betol la kan...





siapakah yg x sedar diri tu????




*







*






*







*







*









*






*







*










*










pic dlm toilet parkson gurney..



hah ni la budak yg x gheti2 nak sedor diri lagi!!!!!












huarhgggghhhhh!!!!


marah sungguh dgn norashikin jaafar ni la...



rasa mcm nak hempuk2 muka sendri kt dinding bilik 4c116 ni...



biaq sampai berlubang dinding tu....


aku marah sbb sekarang adalah musim exam...


dan aku ni masih x sedar diri....



pamalas tahap koala bear dah ni..
*knp koala??? sbb dia chomelll..*



terlampauuuu ghajin mengonline kan diri okeh...



bukan kejap2 punya online tapi lamaaaaaaaa punyaaaaaa....



lappy kesayangan berada di dpn muka tiap kali study..
*kalau blh 24/7 nak hadap lappy ja*



so blh bayang kan x mcm mana aku ni study???



tgk buku nya kejap je ha...




tapi tgk lappy ni tersangat lah lama...



kadang2 tu konon nya nak rehat2 tenangkan otak sat...



tapi terlajak sampai berjam-jam...



buku pon tgk sipi2 je la...




persoalan nya di sini...patut kah aku buang lappy aku tu???




1 lg aku ni asyik la ghajin sgt dok pi menempek kt bilik kwn2 aku...



rasa mcm boring aku pi la melepak...



melepak kejap2 x pa la jugak...



ni siap berjam okeh sempat layan cerekarama kt utube lagi nokss!!!!




sungguh x suka dgn diri sendiri!!!!



semoga aku akan kembali ke pangkal jln...
*mcm tipis je harapan*



esk dan sabtu aku ada paper...



tapi mcm rilex ja aku ni...



sebok la dok mengayam ketupat yg x penah abis tu...



dapat la dlm berpuluh-puluh jugak aku anyam...



ok la nak sambung study blk...



ni nak release tension tu yg update...



doakan aku semoga dpt jwb ye...



babaiiiiiii!!!!!


Tuesday, November 23, 2010

~weehee syoknye exammm~

salam 1 malaysia semua!!!!
*amboi skema btol tuan blog ni ye*


sekarang aku tgh demam exam tau...
ni bkn demam tipu2..
tapi betol2 punya....



elok lps raya haji semua simptom2 flu, batuk and demam muncul..
secara tiba2!!!!
pd hal masa raya haji menelan bagai kan syaitonnn!!!!
nice huh???
dah nak exam sakit lak..
tu nama nya dugaan dan cobaan....



so aku telah kembali ke uum sabtu lps...
bersama obat2 yg dibekalkan doc yg check org nak x nak..
sbb kalut nak keluar lunch..
hampeh punya doc..
selamat kena byr rm1.00 je..
hik hik...



fyi, aku da selamat lps 1 lg paper isnin pg...
fuhhh legaaaaa....
tapi 4 paper masih menunggu aku dgn penuh sopan...
kemalasan sungguh la..
pikir nak blk rumah and cuti ja ni...
amboi x puas lg cuti study week sampai 3 weeks kau...
hehehehheehe....
x bersyukur betol bdk gemok ni!!!


di sini aku serta kan jadual final exam aku utk sem ni:

marketing strategy and analysis (28/10)
mandarin II (22/11)
sales management (3/12)
business accounting (4/12)
retailing management (8/12)
marketing research (12/12)


13/12/2010...
tarikh keramat ni..
saya bebas uolsssss!!!!!!!!!!

blh berjimba sakan noks...
x sabau ni ha...
poyo je kan...
baru lps 2 paper dah igt nak berpoya je..
tu la bdk2 zaman sekarang...
=p



ok nak share pic masa raya haji sket...
tgk la aku yg besaqq gila pakai baju raya ni..
huh x suka!!!
*padahal makin gemuk tp x mau ngaku*




raya di kampung...






raya kedua di johnnys!! nyum2!!!


tuan blog nak glamer jugak...


hoih nak upload pic sampai 2 hari tau dak???
dah la kena upload satu2...
hampeh btol blogger ni..

Tuesday, November 9, 2010

~takers mmg style ah~

sabtu lps telah ke qbay mall bersama kakanda2 ku..
tujuan utama nak ambik buku mandarin and my lense dr kwn2 aku...
yg baru terlepas dr tawanan banjir...
dan mengepass kek aku buat utk depa semua..



walaupon comot tp sodapp eh...




lps dah pelok ciom and bye2 dgn kwn2 aku..
jln laju2 menuju ke nando's....
sbb perut dah berkeroncong dgn sgt hebat!!
cik kuntum and kak yus dah sedia menanti...
order2 tunggup jap makanan dah sampai dpn muka..
uishh pantas sungguh service nando's qbay ni..
i loikeee....

sorry la ari tu kuar x bw hp cam aku..
so mmg nan ado pic nya...
lg pn ramai kot org ari tu..
segan chek kalo nak menggedik snap sana sini..

lps tu tgk wayang...
yeah!!!!
rasa mcm lama gila x tgk wayang...
pd hal ari tu baru tgk magika...
cik kuntum beli tiket movie takers...
aku mula2 mcm 'awat la tgk movie ni'..
sbb aku tgk trailer dia mcm x best ja kn..
dah la time tu dok ngantuk sbb x cukup tido...
tp bila pikir kalau tidoq pn x rugi sbb aku x byr pn duit tiket..
hikhikhik...





masa msk cinema adoi mata ni mcm kena gam..
punya la ngntuk..
dah la sejuk kn..
first 5 minute movie tu start..
aku siap pejam2 mata nak tidoq...
skali ada bunyi tembak terus mata fresh kau..
hahahaha...

terus rasa best nak mampuih movie ni...
serius weyh...
sapa yg x tgk lg sila le ke cinema terdekat anda..
utk menonton movie ni..
terbaekk wokkkk....
sampai ke sudah mata aku lnsng x lari tgk tmpt lain..
dok pandang skrin ja..
x mau miss 1 part pn..

even depa ni org jahat...
tp bg aku depa ni org jahat yg aku suka..
heart melted punya lah...
dah la smart2 ja semua..pakai pn smart2..
padahal perompak..
pakai mcm kn CEO ja..
hahaha...
*mode gatai mai dah*
takers ni ada 6 org...
depa ni kira perompak terhebat la..
gila dasyat la tgk depa plan nak rompak mcm mana...
cam x tercapai dek akal kalau pikir..
kira perompak with brain..
matik la kalau ada org nak tiru mcm tu kn..






yg duduk tgh n kt kiri la paling ai suka...
*senyum simpul*
yg duduk belah kanan tu...
hoi jht gila...
geram ja aku tgk tau...
sampai baru ni tgk video music lagu dia dgn justin pn tetap la x suka..


pelik bin ajaib nya..
aku x suka polis dlm movie ni..
hahaha...
sbb mcm penyebok ja polis ni nak tangkap2 mereka2 yg jht ni..
eh tp kn movie ni sgt mencuci mata la..
sbb semua hensem2 ja..
org jht hensem..
polis pn hensem...
how???
mcm mana aku x jatuh cinta dgn movie ni???
tp jln cerita pn mmg best la..

aku start nak nages bila 1st takers member ni mati..
huaaaaaa...
dah la chumil..
pi mati awal2 lak..

movie ni mmg buat kita x sng duduk la..
siap cik kuntum goyang2 kerusi..
over tau minah tu..
aku siap rasa mcm x cukup nafas tgk chris brown kena kejar dgn polis..
alfenat la...

tp bila movie abis..
aku rasa mcm x puas..
dok pk awat ending dia begitu sj???
haishhhh..
siap lps tu dok berdiskusi dgn sis2 aku dlm keta...
hahaha..
mcm bengong kn??
org tu dpt juta2 yg kami baru nak buat skrip sndri..

so konklusi nya...
movie ni adalah syiokkk gila..
x rugi byr duit tiket utk movie ni...
so sila la tgk..
aku yg dah tgk ni pn rasa mcm nak tgk lg!!!!
ok la babai...



tuan blog yg kuss semangat...semakin kombang eh..dgn jerawat baik punya landing kt dahi..





nota bonts: kebahagiaan tu bkn selamanya milik kita...

Friday, November 5, 2010

~bad or good news??~


ohoiiiiii....


final exam uum ditunda ok!!!!
DITUNDA!!!!!!
gara2 banjir kt kedah...


reaksi aku???
suka tp x suka...
*confuse*



exam hanya akan start lps raya haji...
huaaaaaaa....
semua exam before raya haji akn ditunda ke bln 12..
*x tau nak senyum ka nak nangis*



suka sbb ada byk masa lg utk aku study..
cea...study la sgt kn..
hak hak..



tp yg x suka nya lg byk la aku rasa..
sbb exam akn abis lmbt la gitu..
kalau ikut jadual asal aku abis final exam 3 dec..
tp dah sbb kes tunda menunda ni..
exam aku akn abis on 12 dec!!!
nice huh????



aku rasa lg cpt abis lg bgs...
sbb rasa hilang bebanan ni..
and cpt la sket aku nak berfoya foya..
kalau ikut jadual asal lps raya haji aku just tinggal lg 2 paper..
tp bila dah exam start lps tu maknan nya....
aku ada 5 paper lg...
sukanyaaaaaaaaaaa makkkkkkkkkkkkkk....



one more thing..
5 dec ada kenduri kawen kwn skolah aku..
huhuhu...
dah la aku mmg tunggu kenduri dia..
tp x pa..
aku akn try utk pulang..
selamat time tu x dak paper..
tsk..tsk..


tapi x mengapa la..
cool n relax...
nikmati masa yg ada ni sebaik nya..
ada hikmah disebalik yg berlaku..
*ewahh ayat hg shikin...*



selamat aku ada bw blk nota jugak...
kalau idok mampos aku..
hihihihi...
better stop now..
daaaa...

Tuesday, November 2, 2010

~uum banjir!!!!!~

baru lps tgk video uum banjir kt fb...




uishhh teruk jugak eh...




dah ghupe laut dah aku tgk...
mesti biawak besau2 dok berkeliaran riang ria...




sampai jln kt changlun pn tutup...



sian ye kt mereka2 yg tersadai kt uum tu..
termsk kwn aku yg tersadai di alor star..
hik hik hik...



and kesian jugak pd yg konvo...



konvo dlm hujan x feel weyh x feel...
x blh nak ber-cam whore sesooka hati..



hope cpt la surut nye..


kalau x mcm mana gue mau pulang ke uum???



kang ada yg x exam nnt...



sapa nak bertanggungjwb huh????



kpd mereka2 di uum semoga banjir ni akn mebuat kn kamoo semua rajin study..
jgn asik nak tidoq ja..
mentang2 sejuk kan...

ok la tu je nak bg tau..
daa...

Sunday, October 31, 2010

~kenduri kawen punya cherita~


ollaaaa darlingsssss!!!!!

rajin pulak kn dok update blog ni...
time nak exam la dia rajin..
haishhh...
not good!!


ok la meh aku nak gosip psl kenduri kawen sket..
owh tidak..
bkn sy yg nak kawen ye..
walau hati ini sudah gelenyar mau kawen!!!



ni kenduri org lain..
mak sy punya kwn punya ank...
ada paham kah???


ptg td dlm pkl 3.00pm aku, my mak and kak yus aku..
pi la kenduri kt dewan teluk bahang...
standard la kami selalu pi kenduri time2 cmni la..
mak aku kn meniaga..
tunggu dia blk baru blh pi..
nak dijadikan cerita...
aku ni excited la nak pi kn..
sbb rasa dah lama x mkn nasi kenduri ni..
hati adalah x sabar..
bersiap kemain lg..
pakai baju raya n make up lg..
waaa over kan mcm aku yg nak kawen...
hihihihi...
*aku ni slalu pi kenduri muka togel ja*



bila dah sampai tu tgk ramai gila org dlm dewan...
and time tu pn mmg ramai jugak yg baru sampai..
so salam2 terus nak menuju kt mkn la kn..
sekali kau tau x??????????

















nasi habis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lauk pn tgk sedeh ja..







bodoh betol kan???
selamat la dia ada buat laksa and abc..
tp kami ambik laksa yg kuah sejuk tu..
mkn2 then calo..
aku mkn pn x abis...
ye la dr rumah dah angan2 mkn nasi kenduri kn..
skali x da so mmg potong stim je tau...
bazir make up aku ja..
*eh tetiba kn??*



keluar dewan mak aku ajak mkn kt kedai nasi kandar kt situ..
so pergilah kami ke situ..
memuaskan hati sbb x dpt mkn nasi kenduri..
tsk..tsk..tsk..




time tgh mkn tu..
ada 2 org laki mai..
depa nak beli nasi putih ja..
depa ckp kt mamak tu kenduri x cukup nasi..
mesti depa nmpk kami yg berbaju kurung mkn kt situ..
nmpk sgt la kn pi kenduri tp still mkn nasi kandar..
maknanya x dapek makan la tu...
depa beli nasi 2 bungkus plastik bsr...
hoih agak2 la kn..
nasi byk tu cukup kot utk 10 org mkn ja...
teruk btol...



mcm nasi dah lama abis baru tergedik-gedik nak cari nasi..
apsal x awal2 lg standby...
agak2 la kan..
tgk nasi mcm nak abis buat la something...
ni tak..


so moral of da story kt sini...

1) lbh baik buat kenduri kecik2 tp mknan utk tetamu cukup...jgn buat grand2 skali mai tang mknan x cukup...malu weyh malu!!!!!!!

2) lain kali bajet2 la mknan tu...srh org jaga..ni pakat srh cedok sndri mmg cpt la habis..

3) kalau rasa kau jemput sampai 5 daerah punya org, lebeh kan la kt makanan tu...ni bila x cukup tuan rumah yg malu..*lbh kurang mcm point 1 ja*


pelik kan manusia2 ni...
nak buat kenduri grand2 tu pk la mknan utk tetamu tu cukup ke x..
mcm kesian la kn org dah ssh mai jauh2 then mknan habis...
geram tau x geram???
*especially org yg kempuan ni..*

bg aku majlis2 kenduri mcm ni..
mkanan tu la paling penting..
dah nama pn kenduri kn nak bg org mkn..
goodie bag tu semua x penting...
buat apa pelamin grand bagai nak rak..
goodie bag pn ltk mcm2 tp x dpt mkn???
x rasa nak mengamuk ke???


haish kalau aku kawen nnt biar la jemput sket2..
asal tetamu aku nnt puas..
cukup mkn...
bkn blk dgn perut kosong...


owh semlm abah aku pi kenduri kt tmpt yg sama jugak..
dia pi siap org da susun kerusi meja..
kendri dah habis..
apakah???
pkl 4 kot time tu...
siap lps tu mai kt kedai parents aku nak beli lauk sbb x cukup..
hahahaha...


owh ok la..
setakat tu ja sesi luahan hati aku ari ni...
eh before terlupa..
td my mak dah tegur..
ckp aku makin gemuk...
dia bising srh aku control mkn...
tsk..tsk..tsk...
+_________+


ok la nak memikirkan nasib diri yg makin kegumukan ini...
babaiiii....



pssstt...td tgk biography p.ramlee kt history channel best!!!!



~kegigihan membawa kerjayaan~

apa yg gigih sgt tu kan???





den gigih nak log in blog ni haa....




berkurun okeh....






dr idea mencurah mai sampai idea semua terbang melayang ntah pi mana..





at last berjayo gak...tapi.................................



















bila aku dah kt penang baru blh!!!!
nak srh aku on9 dgn wireless kt rumah jugekk..
mengada owh...






mengong tau wireless kt uum tu...
asik bg ai caruts ja..
@#$^&*!!!!!
ssh bangat nak log in blog weyhhh...


start dr last week aku try nak log in...
sampai ke sudah x dpt...
tp aku tgk kwn aku slambe je blh log in...
siap entry berderet-deret...
tu lagiiii buat haku meroyan...


mana x meroyan..
time aku nak curahkan segala isi hempedu yg terpendam...
time tu jugakkkkkkkk x blh log in..
lg la bertambah tambah stress tuan belog ni...


skrng baru nak blh...
idea pon x dok..
tp tetap nak merepek kt sini...
sbb rasa mcm dah lama gila guwe x merapu meraban kt sini...
winduuuu....
*geli x geli x???*



owh fyi, aku kt png ni..
baru sampai tgh hari td...
study week mar...
harus la pulang mengenjoy kn diri dulu..
sblm berhempas pulas dgn segala paper yg menyiksa jiwa raga..



tapi kan aku da lps 1st paper utk sem ni..
hikhikhik...
sbb lecturer subjek analisis tu dia nak pi haji..
so final exam paper ni di awal kn..
skrng aku ada lg 5 paper...
b4 cuti senang lenang..




blk png ni mmg sorga!!!!
tapi x sorga tang berat yg akn naik dgn tiba2..
dan juga perut yg aku muncit 24/7..
bila nak kurus cmni haa????
baru merasa perut kembali kempis 3,4 ari lps..
but now x sampai 24 hours kt png..
perut da mcm pregnant 3 bln..
how???
ssh kan jd penggila makan??
nasib badan.....
wah nak salah kn badan pulak...
padahal nafsu mkn mcm setan




hmm ok la..
betta stop now..
td mcm nmpk tikus mengintai...
takutttttttt...
scary okeyh...
aku adalah penggeli n tkt dkt tikus tahap melampau..
stok kalau org cita psl tikus pn aku dah blh tergedik gedik tahan kegelian..
huhh...
x suka tikus!!!!!
ni pn aku dah rasa tkt nak msk bilik aku..
hehe...


ok2 la..
dada...
mimpi indah semua...

Tuesday, October 12, 2010

~its all about choice~



hidup ini kdg2 merumit kan...
sama ada diri sendiri yg merumit kan keadaan..
atau keadaan menyebab kan sumthing menjadi rumit..
*faham x??*

dah msk subuh...
tp aku masih x tido lg..
baru lps siap kan kerja sekolah akaun...
haih...
penat dan stress..
itu dpt aku ckp..
assingment group...semua nya 10 org 1 group..
not more than 15 pages..
tp kerja yg sng blh jd ssh bila semua org buat cincai2..
apa guna 10 org bila last2 hanya 2 org yg ssh payah nak siap kan..
rabu kena submit..
aku dan ina dah bahagi tugas since last week..
aku bkn ketua tp terpaksa bertindak spt ketua..
tp cuma ina and the geng sj yg hantar kt aku utk edit blk..
tp hasil mereka mcm x penah buat assingment...
mcm lps kan batuk kat tangga...
except for ina..
to ina thanx a lot ya...

yg lg 3 org kena buat part content..
ptg tu aku sms srh hantar semua diam membisu..
kau igt aku ni byk duit sgt sampai nak perhabis kan kredit aku kt kau..
dah la pakat guna celcom..
fengsan tau mcm ni..

mlm td baru reply..
tu pn ada lg 2 org baru nak tnya soalan bagai...
yg sorg lg blh pulak buat dlm bm..
aku dah ckp ari tu dlm english...
hoih..mmg bg aku jd singa ja...
dah nak srh hantar baru nak tanya..
before this aku dah penat2 explain x da pula nak tnya apa2...

aku bkn nak kata aku rajin..
or buat kerja on time..
tp bila comes to team work..
kena la kita pandai2 buat kerja kita...
jgn buat ikut suka hati...
buat mcm yg lecturer nak..
bkn sem 1 lg yg nak kena ajar cara buat assingment..
x perlu lg nak diajar psl APA format bagai...
ni x..suka hati buat assingment dlm point form..
apakah??
x ke tu menyusahkan tukang edit tu nak kena buat lain??
*aku la tukang edit*
lain kali pakai otak pikir sket..
haih dah sem 5 nak grad dah pun still mcm ni ke??

aku dah byk kali jd tukang edit...
and aku tau edit bkn keja yg sng bila group member lain buat keja mcm x pnh buat...
bila dia tau akn ada tukang edit..
APA format pn ntah ke mana...
mengharap bulat2 kat si tukang edit utk btol kan spelling, APA format...
rasa nak menagis tau x????
aku x suka tp aku buat sbb aku tau semua akn cuba lari kan diri kalau bab editing..

---------------------------------------------------------------------------------------

pernah x korang berhadapan dgn byk pilihan???
ok mmg ssh kan nak buat pilihan..
mesti kita akan pilih the best la kan...

pilihan ni subjektif...
nak pilih baju ke kasut ke atau nak pilih couple..
semua kena buat the best choice..
so nnt kita akan rasa puas hati..

tp nak buat choice tu bkn sng...
kalau kena pilih antara 2 benda..
kita suka dua2 benda tu..
tp terpaksa pilih 1 je..
mcm mana eh???

nak tgk pro and conts kah??
atau pilih jln selamat ambik dua2???
tp org tamak selalu rugi kan??

aku tkt nak buat pilihan...
tkt tersalah langkah...
so biar je la mcm ni..
bila sampai waktu tu kita tau la kan..
mana 1 pilihan terbaik...
bak kata rumate aku..
its all about choice..

Sunday, October 3, 2010

~oyte2~


salam semua....
aku kembali bersiaran....


bkn x nak update tp....
byk sgt halangan yg harus ku rantangi....


bila x dok dpn lappy ni...
byk gila idea dlm kepala hotak ni..
nak story psl tu la ni la..
byk sgt inspiration...
semua main draft dlm otak je..
sng...
jimat masa...


tp tu lah...
dah nama pn draft dlm otak yg makin berkarat ni...
sbb suka sgt mkn asam...
so bila aku dok dpn lappy je...
damn!!!!
blank uollss...
blank otak ai ni...
dah x i gt apa yg nak diupdate sgt tu...
grrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*mrh dgn diri sndri sbb x pandai jaga otak*

lg pn line tenet kt sini ada gelong sket...
brapa hari dah aku try nak log in blog comel ni..
semedang x dpt..
sakitttt hati ai ni tau...
semangat dah membara sekali dikeok kn olh line tenet yg slow mcm kura2...


ni dah dpt hati manyakkk suka...
blh la slalu update...
cea...poyoness...
skali tgk sunyi jugak kn...
hehehehe...


ok la tu je nak membebel...
mata berat gila dah ni...
ni semua penangan psl add drop la ni..
dok bising2 kata start 8 am hari ni..
aku yg class 9.30 am ni pn gigih la bgn awal kan...
skali yang hadoooooooooooo....
tipah tertipu tau x????
add drop 6 oct ni la dey!!!
akibat nya dlm class td aku adalah mengatuk tahap gaban..
*apakah gaban???*
buat aku nak mencarutss *&^%$#@@! ja..
tp x tau nak caruts kat sapa kn..
HEA kah??? penyebar rumour ni kah????
lg baik caruts dlm hati...
x la bertambah dosa sgt kan...

so dadaa darls!!!!

Friday, September 17, 2010

~whut a day~



cool habis la konon spell what cmtu???
hehehe...


tuan blog kembali lps mengawaykan diri utk seminggu...
mcm kan raya sakan ja bunyi kn...
tapi sebenar nya adalah nan adoooooooooooooooooooooooooooooo...


raya thn ni adalah sangat x bestttttt...
harap kan baju raya je gempak..
huhuhu..
*x malu puji baju sndri*
may be faktor duit raya berkurangan sedikit jugak menjadi punca...


ok x mau cite psl raya ni..
sayu hati ku sayu nnt..
aku nak cite psl aku sndri...

start dr hari isnin sampai la hari ni...
aku mcm x cukup tidoq jaa...
pg2 kena bgn awal ok..

ni jadual aku bgn tidoq start isnin ari tu:

hari isnin pkl 7.30am...
selasa pkl 8.30am...
rabu pkl 9.30am...
khamis pkl 8.15am..

hoih ni kira awalllllll la utk aku yg kuat membongkang ni..
dah la tidoq semua pkl 2am and above..
mana cukup wei tidoq nya...
kena bgn awal sbb tlg mak aku kt kedai...
kan cuti2 ni ramai org..

tapi paling x sanggup adalah hari ni..
khamis bersamaan 7 syawal...
semlm nya aku tidoq pkl 4.30am..
time tu parents aku pn dah bgn nak pi meniaga...
sbb nya nunggu brownise aku siap berjangguit weiii...
mcm nak ambik buang dlm tong sampah ja time tunggu tu..

then pkl 8am sumthing my mom called srh keluar kedai...
huaaaaaaaaaaa....
gigih la bgn jugak kn..
kata ank mithali harusla jd superwomen pi tlg mak dia...
sampai kedai mak aku pn peluk aku..
hahaha..
ye la mak aku tau aku baru tido pkl 4.30am kn..
so dia terharu la..
hahahaha....

kt kedai dok x diam sbb dok pikir brownise kt rumah yg separuh siap..
brownise yg buat semlm tu topping x buat lg..
sbb dah x larat mlm tu kan..
aku gigih jugak nak siap kan sbb tgh hari td semua sedara belah mak aku dtg..
harus la nak jamu depa kan...

then tgh hari semua sedara dtg aku x tido2 lg...
mengantok tok sah ckp la wei...
penat pn yo..
lps depa blk semua mmg aku bantai tidoq la..
aku tido tidoq dr maghrib sampai ke pkl 10.30pm...
hahahaha...
mmg x sedar apa weii...
so sekarang mata adalah segar bugar..

owh 1 more thing...
ada benjolan di dahi ku ini..
since semlm...
huhuhu..
sakit tapiiii adalah sngat stim kalau ditekan-tekan...
lg sakit lg besttttttt...
*ye sy pelik sikettt jee dr org lain*

owh fyi, dlm masa 1 week ni..
aku dah buat 3 cake dan 1 brownise...
sangat kagum dgn diri sndri...
x sangka diri ni ada skill terpendam...
rasa mcm nak buka bakery je nnt...
owh ni semua akibat perkembangan bontot secara hebat dan mendadak...
bila yg mkn puji sedap..
terus la tuan tanah ni verangan buka bakery sendiri...

so td aku ada la buat andaian plus lawak x brapa best...
aku rasa benjolan ni sbb penat dok pikiaq nak buat kek kot..
ngeee...

esk jumaat...
hmm lps tu sabtu....
so terpaksa pulang ke universitas tersayang
habis dah cuti2 ni...
huaahuaaa....
nak cuti utk selama nya blh x???
saya dah x mau study...
nak dok rumah ja buat kek...
income masyuk jugak tu kalau pandai market kan????

ok la stop kt sini dulu...
esk nak pi raya rumah sepupu and mak ndak aku kot...
harap ada kesempatan utk aku berkaraoke dgn cik lala...
dadaaaa...




tuan blog di hari raya pertama..

Friday, September 10, 2010

~salam lebaran~

entry kali ni aku nak ucap kan kpd semua readers blog ni..
selamat hari raya aidilfitri!!!!!


yeay esk blh melantak secara hebat...
suka nyaaaaaaaa...
tp beringat jugak la nak mkn tu...
mmg la mata ni tgk makanan semua sedap kan..
tp nnt jgn lps raya semua penyakit nak dtg pulak kn...

dan kpd yg drive tu pulak..
drive la molek2 ye..
igt2 la org yg tersayang...
kalau mengantuk tu berenti la kt mana2..
bersepah-sepah rnr kt highway tu..
jgn dok paksa mata tu...

so di kesempatan ni...
aku nak mohon ampun maaf zahir dan batin...
kalau selama aku berblog ni ada yg terasa dgn penulisan aku ke..
ye la aku ni mai hentam je tulis apa yg aku rasa2...
0-0 la lps ni ye...

ok lah...
selamat mengumpul duit raya...
dan jgn lupa solat raya tau...
tuan blog x sabar nak melaram baju raya esk yaww!!!!

Thursday, September 9, 2010

~telur mmg sgt heaven time sahur~


kabare????
waras enggak???
harap2 semua baik-baik sokmo la kan..
dah nak raya ni..
kalau x sehat cpt2 jumpa doc...
kalau x.. raya nnt org mkn ketupat kau telan la ubat yo..

esk hari terakhir ramadhan dan last day kita akan puasa...
haihh sayu betol hati ni nak tinggal kn ramadhan...
sbb aku rasa ramadhan kali ni lebih better dr before ni..
solat terawikh pn makin rajin...
semoga diberi peluang berjumpa ramadhan lagi next year..

ok mari kita msk kpd topik...
sebelum tuan blog merepek dgn lebih pjg..
aku perasan la telur sgt popular time sahur..
ye la pg2 bgn mana lalu nak mkn berat ye dak??



kalau aku adik beradik la...
mmg sahur telur adalah 1 kewajipan..
kalau mkn nasi la kn...
sbb mkn telur dgn nasi di pg hari adlh sgt heaven gua ckp sama luuu...
lauk lain sorry eh x pandang...
sbb tu muka kami semua rupa telurrr...
tp x pa telur kn halus mulus...
gagagaga...
tapiiiiiii...bila dah mkn byk sgt...
terima la akibat nya....
bila kentot pn bau telur....
tp gua suka!!!!
hahahaha...
*pengotor sungguh minah ni*

kdg2 mak aku pn bising asyik nak mkn telor dan telor dan telor lg..
tmbh2 kak yus aku..
puteri telor la dia tu..
telor ni mcm ikan la...
x kan penah ku jemu utk mkn...

sampai ada telur di pipi..



eh2...kt masjid rumah aku ni..
tiap2 mlm terawikh byk bdk2 tahfiz jd imam...
ala2 imam muda gitu..
masalah nya yg muda dr aku pn adoo...
weyhh hebat betol depa ni...
depa ngaji sumpah sedap kot suara...
syok ja kita ni jd makmum..
terasa spt nak pi ngendap siapa kah meraka itu???
okeh tuan blog ada rupa nak jd gatal..
so lebeh baik aku stop kt sini...
dada...



nota bonts: syurgamu ramadhan sgt besttttt!!!!

Tuesday, September 7, 2010

~gila aku x menahan tgk mereka2 ini!!~

lately ni aku x tau apa dah jd kt aku...

semedang nak melayan lagu2 korea...

sangatttttt bukan aku okehhh...

before ni org dok kecoh2 psl korea tu korea ni aku mana amik kesah pn...

lantak kau la kn..

nak lyn lagu pn bkn nya faham...


masa aku sem 1 or 2 aku lyn cite my girl...
*org da berkurun tgk kau baru nak lyn*
gila seyhh terus aku angau kn si lee dong wook tu..
siap termimpi-mimpi la..
over kann...


hensem kan?? kan?? kan??



then lyn sassy girl pulokk...
tp x menarik sgt sbb hero dia x mengancam kn..
so rasa x best...
*pdhal ramai ckp hensem hero dia*
setiap mata ada penilain sendiri...
waaaa gitu kn...

lps tu idok la teman lyn apa2 cite korea or lagu2...
sampai la baru ni masa cuti sem..
aku pi la karok dgn kwn aku..
dia pilih lagu t'ara, time to love...
blk rumah aku pi donlod lagu tu...
and ulang dgr berkali-kali...
lps tu feeling sorg2 mcm org x betol..
sampai rumate aku pn bernanah telinga kot dgr lagu ni...
hahahaha...

then baru2 ni aku gatai2 pi lyn cite you're beautiful...
org lain tgk 2,3 hari dah habis..
mai tang aku 2 minggu baru habis kot...
hahaha...
ok tgk cite tu pn bagi aku angau lg...
kali ni dgn jang geun suk la pulakk...



comelllllllllllllll....suka hairstyle dia..



ok mmg payah utk org yg x blh tgk lelaki hensem..
semua dia nak angau kn...
minah sewel betoll...

so aku dgn rumate aku dah gila bayang dgn geun suk..
rumate aku lg menggedik siap rindu2 bagai kn..
*mcm kn penah knl je*
siap tgk blk cite tu tp ulang part yg best2 je la kn...
of kos la part kiss2 kena ulang tgk bykkkk kali..
hahahaha...
tp kn cite korea kiss ni mcm x dak feeling ja..
terpaksa rela ke hapa????
pleassss lahhh..laki hensem kot kiss kau..
kalau x nak meh bagi aku...

aku pn semangat donlod lagu cite ni bagai..
serius weyh lagu2 dlm cite ni mmg bestt yg amatt...

ni blk cuti raya ni x tau nak buat apa kn..
skali dok tgk tv terbuka mtv channel..
ada asian takeway ke hapa ntah..
time tu ada mv super junior...
lagu bonamana....
wahhhhhhh...matik laaa..
merembes uolssss...

hensemmmmmmm...

hawttttt...

sexyyyyy...
apa lg kau nak????
*sila tmbh sendri*

OMGeeeee....super hawtttt!!!!



lagu tu pn sgt syok...
sampai aku terasa nak menari sama suju!!
so sekrang kerja aku mlm2 ialah bka utube melayan lagu korea...
apa ke gila kah nama nya itu????

dah rajin buka mtv nak tgk asian takeaway tu...

demam korea melanda diri tuan blog ini sekarang..
*konon x suka dulu..podahhh*
dulu siap cebik mulut kalo org cite psl korea...
x minat la kata kn..

sila abai kan...

kalau tgk aku dok hadap lappy sambil senyum sorg2..

x pn dok menari goyang2 badan dpn lappy...
*bak kata lala... bergegarrrrrrr*

tuan blog tgh lyn lagu bonamana la tu even x phm sepatah haram pn...

hikkksssss...

mak sukeeeeeeee....




nota bonts:gigih aku google pic depa ni tau!!!

Wednesday, September 1, 2010

~KENAPA KAU PILIH DIA BKN AKU???~


hey saya kuciwa skrng ni....


sampai hati dia tinggal kn saya utk org lain..



dia pilih org lain utk jadi suri hidp dia...





kenapa bkn saya???




apa kurang nya saya ni????



selamat tinggal awak....
*sambil lap air mata*




selmat tinggal utk selamanya awk...

=(















lelaki ganteng...



weyh berangan x hengat kn....
sm nasarudin tuuuuu...
hahahahaha...
nak yg hensem n kaya je kn..
dia nak pandang aku sebelah mata pn x sanggup..



apa kurang nya aku dgn dia???
hmm mmg la kurang byk aku ni...
nak compare dgn si marion tu...
paling penting marion tu sgt gojes!!!
aku???
aku gonjeng ada la..
haih untung betol marion tu dpt nasar..


mesti byk gile pompuan frust tertonggeng-tonggeng ni...
termasuk lah tuan blog ni ha..
*mcm kn mamat tu knl aku*




tapiiiiii tak mengapa...
gadis2 di luar sana...
masih ada peluang kalau nak jd menantu family raja AP ni..
sekarang cuba alih kn pandangan anda kpd sorg lg ank sm nasimuddin..
jeng..jeng..



*





*






*











paling muda..




sm faliq yawww!!!!!




hot jugakkkk...






haih geletisnye kau ni shikinnnnn...





hensem2 kan ank2 sm nasimuddin ni...






faliq,faisal,nasar..


tapi faisal tu aku rasa dah kawen...
so yg kosong faliq je la KOT..
so cpt la rebut peluang sapa2 yg nak..

ok tu je aku nak membebel setelah lama x membebel...


hep..hep..
aku dah ada kt penang!!!!

Friday, August 20, 2010

~MENGONLINEKAN DIRI SLPS SAHUR ADALAH SESUATU YG PELIK~



saya rasa sangat pelik!!!!
tidak kah kamu juga rasa begitu???
hep..hep...
ini pestime tau saya online selepas sahur..
sebelum ini mana ada....
nehi!!! nehi!!!

hahahahahaha...
sbb kn ni pestime so aku kena la buat rekod sket kt blog comel kesayangan..
bkn sng tau nak tgk mishungu merajin kn diri sebegini rupa..
*rajin sgt la kn..*
selalu nya lps sahur hanya kira masa utk pengsan ats katil kembali..
*tido slps sahur juga merupakan 1 senaman ye..*
nak tunggu subuh pn rasa berjangguitt..
uishhh...

mungkin tuan blog hari ini ada lebihan tenaga...
akibat mkn nasi utk sahur td..
ye hari ini juga pestime utk sy sahur mkn nasi kt sini...
*weyh semua nak pestime ka???*

lauk2 nya telur dadar, nasi dan sambal beli mlm td..
add on ikan bilis dan papadom yg dibawa dr rumah hari tu..
waahhh gedik kan nak ada add on bagai..
apa kau igt kau mkn kat pizza hut ke apa shikin oii??

keterujaan nak mkn nasi punya psl..
sampai kn terawal bgn utk sahur drp biasa..
x sabar sgt sbb dr semlm dok tenung nasi tu...
lps buka lampu meja study skali tgk baru nak dkt pkl 5.00AM!
apa kejadahnya aku ni bgn awal sgt kn utk sahur..
very not me..
so tutup blk lampu sambung tido..
pdhal nak terkencing sgt dah..
sempat lg kn...

usai mkn dgn penuh selera tahap x jumpa nasi seminggu..
aku rasa x lama lg perut pasti akan membuang kn hasil nya...
Ya Tuhan sambal tu aku rasa dia main campur dgn gula ja..
then jual kt org..
gila pekat ah..
rasa sambal yg melampau cili dia..
so mesti perut aku terkejut beruk td..
kena belai perut ni supaya jgn membuang cpt sgt..
kalau x rugi la aku mkn td...
wakakakakaka...

ok lah nak solat subuh ni...
lps tu nak sambung berhibernasi..
apa brg kn bgn awal cuti2 ni..
x rock weyh...
so selamat pagi Malaysia!!!!!!



nota bonts: kesian mata aku ni asik hadap lappy je...

Wednesday, August 18, 2010

~AMBOI...AMBOI...AMBOI~

"dah kurus ka???"

"bla..bla.."

"mana tau cik tembam dah tukar jd cik jelita.."




lu bikin gua panasssssssssssssss jeee!!!!!


sabar2..bulan puasa ni..
*mode ustajah*
pic di bwh ni sila buat perbandingan..



*





*





*





ini aku masa zaman matrik..year 2008


ini aku 2010..


ada beza ke????
aku rasa mcm lebih kurang je dulu and sekarang..
mmg la ada besar sket here n there..
aigooo...
x kn mau kurus sampai saiz zero kn..
mak x nak!!!
x sexy noksss!!!!
hehehehe...
mcm la skrng sexy kn...



ok dah nak pi eksesais bg kurus..
*pdhal baru menelan sebungkus megi*


Sunday, August 15, 2010

~PERUT AKU CULTURE SHOCK!!~



kabare????

ptg td dah nak dkt waktu berbuka baru la aku selamat sampai dlm bilik aku kt uum ni..
gila lama ahh...
ni la sbb nya aku mls nak naik bas lompat2...
waste my time okeh!!!!
*amarah sungguh ni!!*

masa nak blk td aku dah mntk mak aku bekal kn mcm2...
ikan bilis goreng...sambal ikan bilis..gulai ikan..begedil..scallop..
and papadom!!!!
me loikee it..
ni nak melantak ke hape aku x tau la...
harap2 dpt habis kn dgn jaya nya..
begedil n scallop dah selamat msk perut..

sampai2 bilik laju2 solat..
then terus bergossip dgn rumate..
hahaha...
x menyempat sungguh nak luah kn perasaan terpendam..
bkn nak siap2 utk bebuka..
tup2..org azan..
baru la kelam kelibut nak buka air bagai..

hari ni 1st time aku buka puasa mkn nasi..
3 ari lps mkn ringan2 je dulu..
sekali mkn nasi perut ai culture shock uollss...
x sedap perut sampai sekarang...
dah la nak membuang pn ssh skrng ni..
nak kena cari buah la..
haihhhh...

dah la td tamak haloba sgt...
beli nasi x hengat dunia..
lapo punya psl...
skali masa nak habis kn termonyeh-monyeh kau..
fadan muka..
org tamak selalu rugi..
so esk x mau dah ambik nasi byk2...

hmm perasaan bebuka tanpa family di sisi????
mesti la x best...
dah la cik kuntum bg aku jeles...
saja tau dia ni..
dia bg tau mak aku msk mee kari...
huaaaaaaaaa.....

owh semlm puasa ke 3 mak aku msk laksa...
sedap nak matiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
terigt-igt sampai sekrng ni...
kecoq ayaq liuq chek...
hmmmm....

dok cerita mcm ni buat aku nak blk lg..
dah2 kena stop..
esk ada mid term utk akaun..
wish me luck!!!
babai lovely readers..

bdk yg hepi di luar sedey di dlm..



Saturday, August 14, 2010

~BIARLAH RAHSIA~

Friday, August 13, 2010

~PUASA SANA SINI~



hye hye hye...
1st of all nak ucap salam ramadhan kareem...
*maaf lmbt wish sbb tuan blog ada masalah jiwa..*
msk hari ni da 3 hari umat islam puasa..
alhamdulilah...
aku masih diberi peluang utk bertemu ramadhan..

so far my puasa ok la..
tmbh2 1st day puasa dpt bebuka dgn family...
harus la gumbira x hengat..
ye la dah 3 tahun kot 1st day puasa aku x dak kt umah...
kalau ada pn sempat sahur ja..
huhuhu...
ngalah kn org blajo obesee...
=p

1st day puasa....
aku sampai png pagi tu around 10.00am..
then ckp kt mak aku nak bebuka mkn soto..
ha kau dgn mak aku kena bg tau awal2...
sng nak cari bhn..
so ptg tu dlm pkl 4 lebey kelentung kelentang la aku dgn mak aku kt dapur..
mak aku incharge lauk pauk n nasi..
aku lak buat soto..
hoih sampai nak waktu bebuka la dok kt dapur...
apa kes kn...
mcm msk utk jual pulak dah...
dan otometik rupa pn dah transform jd bibik..
dgn baju gelebeh n basah2 sbb dok lap tgn..
ngeeee...

owh family aku ni kalau bebuka x mkn nasi terus...
mkn benda2 lain mcm bihun sup ke apa ke..
tp selalu nya benda berkuah la..
sbb bapak aku ni suka sup2 ni..
then after terawih or before isyak tu baru la mkn nasi..
lauk mlm tu kangkung belacan yg mabeles nak matiii..
sup brokoli+cendawan...ikan bawal msk sambal..
slrpppppp...

out topic jap..
kdg2 aku pikir ssh jugak jd wife n mak ni kn..
kalau puasa pg2 dia la kena bgn dulu nak prepare sahur..
nak bebuka dia jugak bertungkus lumus kt dapur..
bapak2 wat gapo???
bapak2 dok pegang remote control tv and tunggu time saja..
*eh bapak sapa la tu kn??? hehehe*
x dapek den bayang kn ha kalau den yg kono...
tlg buat soto tu pn dah sakit kaki okeh...
*punca kaki x larat nak tampung badan yg makin besau*
even kalau time period pn kena jugak bgn nak prepare sahur..
haihhhhh....
so terima kasih mak utk semua tu!!!!!!

back to da topic...
2nd day pulak mkn bihun sup campur sambal..
then dinner ada bayam belacan...ikan belah belakang..
gulai daging yg pekat lg likat..dan sambal belacan di pinta bdk belacan..
mlm td sambil lyn hindustan mkn scallop pulak..
see.....mkn x henti lps tu dok naik timbang patploh kali..
nak check berat naik ke idak..

ok dah tiba part x best..
esk iaitu sabtu aku akn kembali ke uni kesayangan...
akan bermula la episod sedih seorang bdk gumuk...
sahur yg akn diiringi dgn roti dan air kosong 1 botol bsr adalah wajib..
*bekalan supaya bdk gumuk x dahaga di siang hari*
bebuka dgn nasi dan lauk2 yg x berapa nak mengancam mcm mak msk...
sadis x???
tiada lg sahur dan bebuka dgn makanan yg gempak2 dimasak puan emak..
tp bdk gumuk ada harapan bsr...
semoga dia blh kurus la puasa ni bila mkn mcm ni...
dan bergaya dgn baju raya yg cun..
hak hak hak...

ok dah x tau nak merepek apa lg...

daaaaa...

Wednesday, August 4, 2010

~MALAM NI AKU MEMBUKA MATA~



aku rasa bersyukur yg amat dgn hidup aku sekarang..
dgn apa yg aku ada...


bkn semua org bernasib baik dlm hidup...
kalau kita rasa kita la paling ssh cuba utk berpaling seketika..
lihat di belakang...
betapa ramai nya lg yg ssh dr kita...
mereka yg berada dia Gaza...
mereka yg bersusah payah utk sesuap nasi..
apa yg penting kita kena igt ini semua ujian Allah...
Allah itu Maha Adil...


hidup ni mcm roda...
terkadang kita di atas..
mungkin esk lusa kita di bwh...
kita x tau apa akan jd...
Allah dah atur kan yg terbaik utk setiap hamba-Nya...


just now...
i chat with a friend of mine kt fb..
masa primary skool dulu...
btl2 buat aku tersentuh...
lbh kurang ni la antara isi2 yg kami chat..
yg terkesan kt hati aku..

dia: aku x tau lg nak blk raya or x..
aku: awat x mau blk..hg nak raya kt mana??
dia:mls nak sambut raya..aidilfitri cam dah x dak makna..pak dah x dak..gf dah cau..family kacau bilau...



i'm quite suprise bila dia ckp gf dah cau...
sbb dia baru jugak blk dr UK utk jumpa gf dia kt sana..
fyi, gf dia omputih okeh..
*klas kan???*

kwn aku ni anggap gf dia ni la penyelamat dia...
gf dia la bg semangat utk sambung study...
kalau x dia mcm dah putus asa dgn hidup....
depa dah kapel 3 years..
tp baru ni gf dia minta putus sbb byk halangan kn..
ye la beza budaya dan agama...
so ssh la di situ..


bapak dia pula dah meninggal few years back...
sejak tu family dia mcm problem sket la..
dia lak anak sulung...
kwn aku ni laki ok..
so aku dpt rasa mcm berat gila beban dia ni...
bila org yg kita syg dah tinggal kn kita...
kita rasa down sgt2..
dia ckp dia x pi class sbb x mau kwn2 dia tgk dia sedeh..
haihhh...
2 bln dia struggle nak lupa kn benda ni..


so aku try bg advice yg mana mampu la kn...
aku ni pn bkn perfect mana tp as a fren rasa nak tolong tu ada...
aku x mau dia terus hanyut sbb kena tinggal gf...
jgn biar kan cinta lemah kan kita..
byk igt Allah...
aku srh dia igt adik2 dia..
lps ni dia la yg kena sara adik2 dia pulak..



harap dia kuat utk tempuh benda ni semua...
kwn aku ni jarang sedeh...
tp bila dah sedeh tu mmg betol2 sedeh la tu...
ni la nama nya dugaan hidup...
Allah bg ujian sbb Dia tau kita blh lalui benda tu semua..

sambil dok pesan kt dia...
aku juga turut pesan kn utk diri sendiri...


Tuesday, August 3, 2010

~SESI URUT MENGURUT~

baru ni masa blk png...

masa blk penang baru ni...
aku ada try shoulder massage utk pertama kali nya dlm hidup aku...
kesian kan?????

hari jumaat lps la...
mak aku kata nak urut kaki...
so harus la otak aku pn ligat la berpikir...
*anak dia pn nak jugak diurut..*
mcm kn nak buat keputusan psl negara dia punya pikir..
aku dok pikir nak urut kaki ka bahu...
kaki aku dah penah try...
bahu mmg teringin sgt5 nak try..
berapa kali ajak asyik x menjadi..
so ni dah ada chance harus la di grab dgn segera...
so bahu la jwb nya..

oh ye... aku dgn mak aku pi urut kt tmpt urut org2 buta...
nama reflexology tu sinar apa ntah..
kalau org png nak pi sila la cari..
di betol2 bwh jejantas kt komtar tu..
sebelah cosmopoint...
harga dia sgt2 affordable la kalau nak compare dgn tmpt lain..

masa pergi tu dah nak dkt time solat jumaat..
so abah aku lps aku dgn mak aku kt situ..
dia pi la solat...
msk2 dlm sekali staf pompuan sorg ajo..
yg lain laki sesado...

then my mum srh pompuan tu urut aku dulu..
aku amik 15 minit shj...
msk la kami dlm bilik urut yg golap golita...
series ok aku pulak yg teraba-raba dlm tu..
mula2 dia urut tu dia naik blakang aku..
x ke ngeri????
hahahaha...
otak aku ni suka pikir yg bebukan kn..
dah la kena buka baju bagai...
hoih adalah tkt okeh...
aku dok risau ada org ngendap ka...
ada hidden camera ka..
x ke naya...

mula2 tu mcm syok la...
tp yg geram nya si tukang urut tu sendawa bkn main byk lg..
aku yg kena urut dia yg sendawa lebey apahal???
ke angin aku dah ditransfer kt dia??
tp masa pi tu badan aku x lenguh kaw2..
kalau x mesti nikmat habis...
sepanjang diurut aku rasa ada la dia sendawa dkt 50 kali..
hoih ngeri okkk.....
yg aku pulak selalu bkn main byk angin dlm badan ni..
tp hari tu nak sendawa sikit punya ssh...
mesti tension ja pompuan tu urut..
dia siap tarik2 jari tgn aku nak bg letup...
tp letup uollsss....
hehehe...
tp lps urut byk pulak angin nak keluar kn...

dah habis tu turn mak aku lak kena urut kaki...
urut kaki ni kalau jenis x kesah blh je amik tukang urut laki..
sbb dorg pakai sarung tgn plastik tu..
masa aku pi urut kaki dulu laki yg urut...
mmg kuat la kn..
sampai aku pulak yg x tahan...
kalau pompuan ni alahai urut dia..lembut sket..
aku yg dok tunggu tgk mak aku kena urut terus feeling aku yg diurut..
sampai tetido-tido ayam kt situ...
hahaha...
dah la sejuk2 aircond..

dah habis tu mak aku srh dia urut tgn lak..
melebey tau mak aku ni...
jeles aku..
tp x pa la tgn mak aku tu suka kebas2...
so dia pn urut la...
sambil aku dok snap2 test mata aku yg selalu juling dlm pic ni......
hagagagagaga...
owh yg penting pompuan tu sendawa totapppp adaa...
aku dok senyum2 ja dgn mak aku...




si mata juling...


my mum with tukang urut yg byk angin..



overall kena rm 40 hengget...
15min urut bahu rm 10
1 jam urut kaki rm 25
urut tgn rm 5...
aku rasa mrah la tu..
sbb tmpt lain mmg mahal lg la kn..

owh patut nya pic aku tu ada bwh sekali...
tp mls pulak nak edit..
itu muka org kena bgn pkl 7am...
x sempat nak make up bagai...
kusam kn?????

ok dah..tu je...
hahaha..
gila x dak idea nak buat penutup...
daaa...

Friday, July 30, 2010

~MALAM YG FULL WITH SUPRISE YG X BRAPA NAK SUPRISE~

bunyik mcm kompius yg hamat bukan??????
dah kata full with suprise then x brapa nak suprise lak..
cmno tu????





hey2...before aku melalut lebih pjg...
aku nak bg tau yg aku skrng kt rumah manis rumah...
hahahahhaa...
syiokkkkkkkkkkkkkkkkkk....





back to the topic...
mlm ni aku jumpa byk blog2 student uum..
x sangka chek rupa2 nya bdk2 uumi suka jugak menulis yo..
hehehe...





kekdah nya nak cari no fon kedai kasut bata nun kek changlun haa..
utk subjek retailing nak kena interbiu retailer..
eden pn google la..
haih skali termsk kt blog student uum..
lain yg di cari lain yg dpt ye...
tp rasa seronok jugakk..
blh aku kepochi life depa lak kn..
*dasar minah kepochi haku ni..*

ok tu ja nak bitau..
bye2..
=p

Thursday, July 22, 2010

~AKU DAH..KORANG DAH KE???~

ollaaaa gojesss.....





apa yg dah nye ye????




aku dah habis ganti puasa aku..
yg "terpaksa" ditinggalkan time puasa last year...
bkn suka2 tau nak tinggal...
kalau ikut hati mmg x mau la kn..
tp dah kata pompuan ni spesel tetiap bln ada cuti..
so ai redhoooo uollss...

aku tinggal 4 ari je..
hehe...
so hati byk suka la sbb x payah nak ganti byk2 kn..
masa nak tinggal puasa syok la..
sbb kita mkn org lain x blh mkn..
hahahaha...*gelak setan*
org lain boleh tlg tgk sambil telan saliva jaa..

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....
bila nak mengganti nya amboi liat bkn main..
mcm kuih koci punya liat wa ckp sama lu..
ke ada lg yg lebih liat dr tu???

org lain dah lama habis ganti aku baru terhegeh-hegeh nak ganti...
lepas tu nak kecoh2 kt blog...
*ek eleh lantak la kn blog gua*

dak nak ramadhan 2010 pun ha..
tapi baru abis membayo hutang puasa thn lps..
tu nama nye PEMALAS!!!!
ini adalah 1 perangai yg x baik ye hadek2...
jgn nak dijadikan contoh teladan pulok..

dah nama nye 4 hari saja so lg la malas dia nak ganti awal2...
kalau blh lg lambat lg bgs..
*ayat budak x sedar diri*
hehehe...

aku tau x elok ganti puasa lambat2 ni...
tapi nak buat camno???
bila nak ganti ada je penghalang cinta...
musim panas melampau la...
huishh ai ni mana blh panas2 sgt...
nnt mulut kering bagai nak rak..
nak air..nak air...
cam kan dok kat afrika nun...
*panas neraka x nak igt ke cik shikin???*

tapi ai hepi sbb ai dah merdeka!!!!
blh buat persiapan nak sambut ramadhan dah...
ececeh...




muka budak gumuk yg hepi!!!


nota bonts: x sabar nak ke langkawi!!!!