Tuesday, May 17, 2011

~true friends remain forever~

lagi berapa hari ja lagi aku nak bersama dgn geng2 uum aku ni...
dari sem 1 sampai la sem 6 kita sama-sama harungi hidup di hutan sintok ni..
dulu berenam tapi start dari sem 5 tinggal kita berlima..
tak tau mana silap nya..

being me..
kalau berkawan aku memang sangat setia...
itu lah perangai aku sejak azali lagi..
kalau aku dah selesa kawan dengan orang tu..
memang aku akan kawan dengan orang tu ja la..
dalam berkawan bg aku kualiti tu lagi penting dari kuantiti..
sebab tu kt uum ni aku tak ramai kawan sangat...
boleh dibilang dengan jari ok..
orang ckp msk uni ni kena buat kawan..
tapi mcm aku ni memang la ada buat kawan lain..
tapi yg betol2 rapat sampai boleh cerita macam2 hanya mereka2 ini saja...
kira masuk air la oghang kata...

suka duka pahit manis masam...
rasa tak puas hati dengan orang itu ini..
pernah terasa hati..
tak bertegur sapa...
tu semua kita dah lalui sepanjang 3 tahun ni..
paling klimaks bila baru2 ni kita ada salah faham..
tiba2 kita makin jauh..
time tu memang aku sedih sangat...
hari2 aku fikir macam mana kita boleh jadi renggang..
menangis aku bila fikirkan yang aku akan hilang kawan...

tapi at last...
kita dapat selesaikan dugaan ni semua dengan cara dewasa dan baik..
adat la dalam berkawan memang akan wujud rasa2 macam ni..
tapi alhamdulilah until now kita masih bersahabat...
dugaan ni semua mematangkan kita dan lebih merapatkan kita..
dan jadikan kita lebih faham makna persahabatan...

mereka2 ni la wajah2 yg menceriakan hari2 aku kt uum ni haa..
setiap orang dengan ragam masing2...




my roomate, alieya..

hg la first kawan yang aku dapat bila masuk uum ni..
more spesifik kt petronas ni la..
mula2 aku ingat aku dapat roomate cino...
tapi selamat la bukan..
3 tahun duduk sekali nampak la yg kita ni boleh masuk kepala...
boleh sembang macam2 sampai ke hal dot dot dot pon layan..
hang pulak jenis tak berkira and byk barang kt bilik kita ni mak hg yg beli...
cuma masalah hg adalah penakut yg keterlaluan...
harap hg dpt atasi masalah takut yg melampau tu...
thanks sbb jadi roomate aku untuk 3 tahun ni....
owh hati dia sudah kena reserved ye..hahaha...


ezzah gedik manja...

kita mula rapat sebab hg duduk bilik sebelah aku ja...
lagi pon aku tau hg 1 matrik dengan aku walaupon kt matrik tak pernah kenal..
walau pon hg ni gedik kadang2 tapi hang sangat la baik...
masa hg dok sebelah bilik aku..tiap2 malam mmg muka aku ja la yg melepak kt situ..
tapi bila hg kena pindah ke blok sebelah..
aku rasa sedih sgt takut kita tak kan rapat dah..
tapi alhamdulilah apa yg aku takut kan tak jadi..
owh minah ni hati dia aku tak tau la dah kena reserved ka belum..
sebab kejap2 macam dah kejap macam tak..
kena la tanya tuan badan sendiri yo..


nabila si kuat study..

nabila or nama glamer bella...
ni aku mmg kenal dr matrik sbb dia satu ko-k dengan aku kt matrik..
alih2 bila kt sini dapat bilik berjiran pulak dan jadi la kawan..
kat matrik nampak mcm pemalu tp bila dah kenal tak dok la malu mana pon..
owh dia ni sangat la kuat blajaq...jeles tengok semangat hg belajaq..
aku yg pemalas ni bila tengok orang rajin belajaq adalah kekaguman..
aku doa kan impian hg nak buat master lepas ni akan tercapai...
dan selamat berkawen di usia 30 tahun...
owh hati cik bella ni pon dah kena reserved dengan si merah hati..


ika gadis melayu...

hg ja la yang akan tinggal dengan aku utk sem dpn..
hope kita dapat dok bilik sekali..
tolong pertimbangkan permintaan daku ini..
sila lah berpindah ke bilik aku...
byk masalah aku hati aku share dengan ika ni..
sbb aku rasa dia ni pendengar yg baik..
ika walaupun banyak masalah hg dapat especially masalah duit...
tapi hg tetap kuat untuk tempuh tu semua..
hg pandai nak cari duit..
aku harap hg dapat realisasikan impian hg utk ada bisnes sendiri..
owh aku pon tak tau hati dia ni dah kena reserved ka belum..
sbb banyak sangat lelaki yg muncul dalam hidup dia..
dari sem 1 sampai sekarang bertukar ganti..hehehe..
jgn marah naa...




bintang ni hampir malap satu ketika dulu...




tapi matahari muncul untuk menyinarinya kembali..


selamat berpraktikal kepada lieya, ezzah and bella...
sem depan tinggal la aku dgn ika untuk terus mengharungi hidup kat sini..
*sedih*

walaupun kita terpisah jauh beribu batu sekali pun..
aku harap ia tak kan menghalang persahabatan kita yang terjalin..
thanks for all technologies yang ada sekarang..e.g fb and blog..
yang boleh terus merapatkan kita..


Friendship is held to be the severest test of character. It is easy, we think, to be loyal to a family and clan, whose blood is in your own veins.

Friendship... is not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.
Muhammad Ali

There is nothing on this earth more to be prized than true friendship.
Thomas Aquinas



kenangan di genting..




jitra mall kedah...


i want each one of you know...
walaupun hangpa cakap aku ni garang...
sometimes mulut aku laser tak berinsurans..
but deep down inside my heart..
hanya Allah tahu...
yang aku sayang hangpa semua sangat2...

terima kasih Allah kerana kurniakan aku sahabat..
yang bersama-sama aku..
dalam susah dan senang..

3 comments:

Exza Lalola Nk said...

ejah si gedik manja??? hihi..lebiu yunk :)

kapitan kapitan ..yeyehhhhh T.T

MDS said...

gambar aku takde pon. hahahaha!

mishungu said...

ezzah~hg mmg gedik pon..hahhaa..ok kapitan set..simpan duit..



mds~hahahaha...gambar hg ada dlm hati..