Thursday, February 24, 2011

~shelaka la kau bas~

hoih bengang gila aku hari ni...
eh jap...
apsal entry aku lately ni semua berunsur amarah hah???
x bagos betol....

ok kembali pd topik bengang...
td last class aku patut dr jam 12.30-2.00pm..
tp lecturer lepas awal dlm jam 1.20pm cmtu..
aku pon pi la tunggu bas kt bus stop tu sorg2..
kwn aku ada class lg after class tu...

tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu.....
bayangkah la eh diri sambil berasak dgn ramai org kt bus stop..
dgn sekarang cuaca masyallah punya panas...
jam 1.30pm cmtu kot baru sebiji bas...
padahal org yg menunggu dah melimpah ruah kt bus stop tu..

sini aku tepek keaddan kt bus stop..
baru senang nak cerita...



yang dot pepel tu aku la...
aku diri kt area dpn..
so bas yg dtg dulu mmg stop kt sini...
sebelum memaki bas baik aku memaki student yg bangang tahap jebon dulu...
ok kau tgk org punya berebut nak naik bas sampai berdiri kat laluan bas tu...
patut nya berdiri la kt line putiih tu ja..
bila kau dah berdiri kt laluan bas mcm mana pak cik bas nak ambik org???
x kan dia nak stop kt tgh jln pulak kan???
bengong tau depa ni!!!!
so bila bas 1st mai dia berenti kt area belakang
sbb kt depan semua jebon tu dah kacau laluan...
kang x psl ada yg hilang kaki dek kena langgar dgn bas kan..

mmg jgn harap la sempat nak naik...
org yg diri area belakang and tgh bernasib baik...
aku mls nak pi berebut time ni...
sbb mmg comfirm x dpt naik bas...

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
tunggu next bas pon hazab jugak ye...
1.45pm baru bas dtg...
org mmg makin bertambah la kan....
ini pon aku x dpt naik jugak...
sbb yg dah dok kt tepi jln tu mmg berebut nak naik..
siap main tolak2 lg...
aku yg bosau ni pon kena tolak2...
mula la amarah aku menjadi-jadi..
dah x dpt naik ni aku diri ja la kt line putih tu..
dgn harapan lg sng aku nak berebut...
fyi, bab berebut naik bas mmg aku handal lah jugak...
gagagaga....
time tu mmg x de nak pikiaq nak control ayu ke hape...
yg penting dpt naik bas!!!!

time ni bas makin byk la sbb hantar org yg class pkl 2.00pm...
masa dok diri kt line putih panas makin melampau la...
ketiak dah basah punya tunggu bas...
selamat pompuan yg diri sebelah aku ada payung...
secara x lansung aku pon menumpang sekaki..
terima kasih ye...

bila 3rd bas dtg tetappp jugak mek x dpt naik bas...
apa mcm??? apa rasa?????
kalau kau x rasa nak mencarut dan sumpah itu bas kah???
dah la aku sorg2...
mcm org bodo ja sat2 ke depan..sat2 ketgh sbb nak berebut naik bas..
ujung2 tetap x dpt naik...
kalau ada kwn..ada jugak teman dgr aku mencarut psl bas kan....
mmg hangen 1 badan la..
dgn beg berat lagi...

seberang jln tu ada parking...
sekali aku tgk keta coursemate aku ada lagi kt situ...
aku apa lg call dia sbb class dia habis jam 2.00pm...
bayang kan time tu dah 40 minit aku menghabiskan masa aku di bus stop tu...
lps call cpt2 jln pi kt parking tunggu member tu mai..
tunggu bwh pokok...sedap sket...
sampai aku dah naik keta pon perebutan naik bas masih x sudah2 ye...
akhir nya after 1 hour aku selamat sampai bilik...
dgn bahu yg sengal2...
grhhhhhhh!!!!!!

amarah kau tau tak?????

ok sekarang baru blh carut psl comp bas yg handle bas dlm uni aku ni...
aku x tau la driver dia or mmg comp ni yg srh driver bas dia buat mcm ni..
class kt sini 1 and a half hour...
kdg2 setengah jam before tu lecturer dah lps..
x pon class cancel ke apa kan..

so bas mesti la kena ada ja kt bus stop fakulti tu..
at least ada sebijik pon jd la kan...
ni x semua nak tunggu kt kolej tu ha...
mmg hampeh la nak tunggu student yg next class naik..
selalu student akan tunggu bas nak ke class setengah jam before class...
tak kan setengah jam before class la bas tu baru nak gerak dr kolej???
mmg x msk dek akal la...

kami bkn naik bas free tau comp. you and i see...
dah telan duit student rm60 hengget setiap sem...
x gheti2 lg nak upgrade service kau????

dulu bas ni suka sgt la nak tunggu kt kolej 1st laluan B ni..
kami yg dok kolej ujung2 ni selalu jd mangsa...
asal bas lalu full semedang....
mana x full sbb pak cik bas selagi boleh dia nak tunggu bas tu full baru dia gerak dr kolej 1st..
so kami kt belakan ni hidu asap je la selalu...
penah tu lps bpe bijik bas aku baru dpt naik tau...

tp lps ramai student kolej aku complain...
baru tau nak upgrade service sket...
baru tau nak ambik ikut giliran la..
x dok la nak ambik kolej 1st tu ja dulu...

ke hadapan comp bas tu...
sila korang upgrade service korang tu eh...
cer cari lg ramaiiiiiiiiiiiiiii driver...


sekian luahan perempuan bengang,
shikin mishungu

3 comments:

'Note' Circle of Life said...

hah5..kah5...
hih5...ciannya..
sabo jelah..
kan universiti pengurusan terkemuka. boleh lar 2..marah2 pun sempat lagi nak paint sana sini. huk2..

mishungu said...

amboi ina...suka nampak...
hahaha...
kalo x lukis ssh pulk nak cerita...

'Note' Circle of Life said...

suka lar..bertuah jadi kanak2 uum. semua susah senang dapt dirasa bersama..hoh2.