Tuesday, October 13, 2009

REJIKI KU

owh hati gumbira bila dapat mkn free...
ngeh..ngeh...
i'm very luckt today sobab nye den dpt mkn free hari ni...
bkn sekali, bkn 2 tp 3 kali...
sila jgn jeles sama gue...
mkn free 3 kali ni utk hari ni sajerrr tau...
jimat duet aku ari ni...
hihihihi...

mmg rojiki den la...
org2 tua selalu pesan rejiki jgn ditolak..
musuh jgn dicari...
so mmg aku ni mana tau nak tolak rejiki yg dtg
musuh pn x reti nak cari..*eh leh caya ke??*
aku hanya tau menerima dgn lapang dada...
sbb tu perut membusung mcm pregnant 5 bln pn still lapang dada...
org yg tgk aku ja sempit dada..
hihihi..

bab mkn mmg aku suka..
perut penuh mcm mana pn tetap nak telan..
mmg buruk lantak la..
sgt x elok perangai aku ni..
ok kita teruskan cerita ceriti...

pg td ada SDG..mentor-mentee program la kt uum ni..
last meeting utk this sem...
mmg selalu last meeting akn ada buat jamuan...
so aku dr mlm nya dah sexcited nak pi..
ye la mlm tu mmg aku dah kebuluran tahap cipan dah..
selamat ada muruku ikan yg rege x berbaloi dgn kuantiti..cait..
so pg td pergi kami disajikan dgn bihun goreng, nasi impit and kuah kacang..
teh tarik and mineral water..
mknan nya utk 60 org tp yg mai berapa kerat ja..
so apa lg..sesi tapau mengapau la...
hihihi...aku bungkus bihun goreng sikit bw blk..
ye la kat situ i malu2 kucing nak mkn byk2...
kucing la sgt kn padahal dok betol2 dpn mknan..
bila mentor aku ckp dah blh mkn aku la paling awal serbu..
mcm org x jumpa mknan 10 thn ja ghupenye...

tgh hari td pulak kolej petronas aku dok ni wat jamuan raya...
sekali dgn sesi kenal kn our new pengetua...
aku terjah pn time org dok mkn2...
tu la untung nya bilik dkt dgn dewan ni..
blh main check2...
selagi x abis ucapan selagi tu la dok berkurung kt bilik..
dah la kena pakai baju kurung...
pakai la jugak semata-mata nak pi ambik makanan..
tgk sanggup kn aku ni demi mkn..
sbb mkn lautan api pn sanggup ku renangi...
poyo siot...
mkn lemang, nasi impit, laksa and rendang...
rendang dia mmg best...
aku dpt byk gila nasi impit n lemang..
tu pn x abis sbb perut still kenyang dgn bihun goreng td..

mlm ni lak ada jamuan utk semua ajk projek fiesta d'petro...
suka2...baru dok sebut2 bila la si siang tu nak buat jamuan..
igt janji tinggal janji..*sob..sob..*
rupa nye x...so mlm ni pkl 8.30 pm ada jamuan..
kt bistro..oihh x sabo nya..
teringin gila nak mkn kt bistro tu..
sbb tepi tasik..cantik tau...
sambil tgk biawak berenang-renang..*ngeri betol*
kpd mereka yg ada class mlm..
apa kata wakil kn aku sj utk mkn bg pihak hang pa...
hee... tgk la budak gendut x sedar diri ni...
masih nak tamak haloba..nnt x abis pn mkn nya...

bila dpt mkn free ni benda x sedap pn jd sedap..
atau jd blh la tahan la..
cuba kalau aku bayor and x sedap...
10 keturunan nnt aku sumpah seranah..
eh over lak sampai 10 keturunan..
kalah mahsuri you...
last but not least..
terima la pantun dari aku..

"gendang gendut tali kecapi..
kenyang perut senang hati...."

eh betol ke pantun aku ni???
lantak la asal i'm happy today..
moga aku lebih dipermurahkan rezeki oleh Allah..
aminn...*feeling alim jap*
ok tu ja babaiiiii...



bila si buruk lantak kekenyangan..bahana nya perut ku moncet

4 comments:

delour said...

giler best mkn2
xde org nk blanje aku..wuaaa..

mishungu said...

delour~mmg best pn...
apa kata belanja diri saja???
hehehe..

Muhammad Amirul said...

ish ish

mishungu said...

muhammad amirul~jgn la gitu.. tau i ni buruk lantak...T____T