Thursday, June 11, 2009

TAGGED OLEH DYA PINKOLOGY

dya pinkology aka mimi sbb aku mmg panggil dia mimi...dia ni kwn si leya rumate aku...depa dulu 1 matrik...masa awal2 msk uum dulu rajin gak la minah ni lepak bilik aku...siap buat setinggan lg...tp sekarang dah x lg sbb dia dah ada geng kt dpp sime darby tu...so juz jumpa time kt kampus or mall cmtu la...k la mari kita lyn tagged ni....

1. Guna handphone apa?? ( with pic )



ni hp first aku...nokia 2300

hp aku beli jan last year..n73

aku syg gila dgn nokia 2300 aku tu...aku beli time form 4...guna duit sendiri lak tu mana x syg..dah gedik sgt nak guna hp so korek la duit yg ada sbb nak beli hp..byk gila jasa hp tu kt aku...nak taip msg pn sonang...x yah nak tgk keypad dah kalo nak msg...*citsss ayat org belagak*..yg hp nokia n73 tu pulak beli kt singapore...totap guna duit den..x ado yg nak sponsor haa..mntk kwn cik kuntum beli kn sbb dia org sana... sana murah sket dlm 100 kot beza ...tp yg baik nya aku hanya perlu byr rm 800 sbb lebih tu kwn cik kuntum belanja...uishh tu yg best tu..ngee..jgn jeles ye...hp ni aku byk guna utk tangkap gambar n dgr lagu...hihihi...nokia 2300 aku guna maxis yg nokia n73 aku guna digi...

2. Guna kereta/motor apa? (with pic)

setakat ni aku mmg x ado lesen keta mahu pn motor...abah aku dah brapa kali tanya bila nak ambik lesen keta...hihii..kalo dia nak sponsor x pa la jugak ni nak kena keluar kn duit sendiri tu yg liat sket nak pi ambik...ngeee..dlm family aku,kami semua disuruh ambik lesen keta no motor2 yo...hmm kalo dah ada lesen and aku pn dah keja my dream car adalah ini...tu pn kalo aku mampu la and keta ni masih 'in' di zaman aku nnt...




jaguar

honda accord

3. Guna wallet rupanya macam mana? ( with pic )

aku guna wallet mng sajork...aku bkn ank org kaya or kojer lg nak beli yg mahai2 n branded ni..wallet mng aku ni pn dah kira branded la bg aku ni..aku beli time sale...original price rm99 after less rm 49..tu pn dah kira mahai la bg org cam aku ni...hihi..harap2 tahan lama la..so x yah la aku beli baru..tp kalo org nak bg present aku x tolak...huhuhu..



4. Guna apa untuk update blog? ( with pic )

aku guna lappy cik kuntum sbb aku x dak lap top sendiri lg..on da way nak beli..yahooooo....hmm lap top ni brand prestigio..ntah den pn x ponah dgr...model apa pn aku x tau..pic kt bwh ni x sama la dgn lappy sis aku ni asal sama brand udah la ye..



ambekk kau dgn kaki pompuan seksi aku bg...hihihi...cam menarik ja kn????=p

5. Guna jam tangan apa?

aku guna jam tgn vincci...hg asal rm39.90 tp sbb ada less 20% so jd la rm31 sumting....jgn harap la nak tgk pakai swatch ke esprit ke ye..aku x mampu dik2 non oii..tunggu aku keja la baru leh merasa benda branded2 ni...selamat la hg x mntk pic utk soalan ni...kalo x jenuh aku nak lari turun bwh semata-mata nak snap pic jam aku utk jwb tagged hg..td try gak google tp x jumpa...gigih..hikss..

6. Soalan terakhir..kena tag lagi 5 orang..

...lala...
...ezzah...
...cik kuntum...
...sis ixora...
...anda yg tgh baca tagged ni...
sila rajin kn diri utk buat tagged ni okeh...




nota bonts:apsal tulisan atas kecik dr yg bwh???dah la icon utk tkr font dah x dak...sapa blh tlg??? dan pic2 di ats adalh dr uncle google except pic wallet aku...



---updated---

wei aku try buat entry ni jd auto publish tp apsal dia x publish haa????musykil aku...aku dah ikut tutorial kt blog sis ceera tu....ke aku yg slh?????

4 comments:

IxoR@ said...

Sis dah buat la sayang....

http://edgwaregreenpark.blogspot.com/2009/05/tag-from-mama-danish.html

harap maklum.

:D

mishungu said...

owh..xpe la..hihii..

dya.pinko said...

nt aku setinggan lg tau kat blik korang...

mishungu said...

dya.pinko~haa meh la..hihihii...bw mkn skali..