Saturday, November 22, 2008

KEPENATAN!!!!

ari ni jumaat so cam biasa la setiap jumaat parents aku tutup kedai...pg td awal2 lg mak aku dah gerak aku bgn tido srh siap sbb abah aku ada medical check up kt HOSPITAL PULAU PINANG(HPP)..mls gila nak bgn...dah la tido lmbt tapi terpaksa la..abah aku dah dok bising nak pi awal sbb tkt ramai org..pkl 7.30am dah gerak pi HPP...masa sampai tu org x ramai lg..so ok la dgn harapan blh blah awal dr HPP...

dok sat lps tu mak aku ajak pi cafe HPP..nak cari mkn sementara nak tunggu abah aku..mkn roti canai,kuih pau kaya n nescafe o yg dikongsi..mkn sket2 dulu sbb lps ni nak pi mkn lg...hihihi..kuat mkn woo family aku ni..sbb tu badan semua sehat2 belaka...lps mkn dok la melongong kt waiting area...boring siot..sbb boring punya psl aku snap la pic...ni la hasil nya...

waiting area..

muka boring menunggu..

kalau pi HPP ni aku mmg tak suka ok..sbb boring siot nak tunggu...1 lg sbb kena bgn awal pg..hoho..dasar bdk tak tau bgn pg..cam abah aku ni tiap2 bln kena buat medical check up kt HPP ni so nak x nak aku paksa diri gak pi..kalau tak pi rugi sbb tak dpt mkn kt LORONG KULIT..hihihi...see sbb mkn aku sanggup utk buat apa sj....;p..masa abah aku nak ambil ubat sekali tgk ramai org..no giliran abah aku lg 60 org++..so abah aku decide nak pi mkn dulu..yo la dia pn dah lapar sgt la sbb da nite before abah aku kena posa utk check darah...

laju2 jln pi kt keta..HPP dgn LORONG KULIT ni tak ado la jauh mana..org ckp kalau kentut pn blh dgr...sgt tak senonoh aku ni...hihihi..bla sampai sana terus frust sbb kedai yg jual MEE UDANG n CHAR KOEY TEOW yg amat marbeles tak buka pulak..citsss..tensen ja..so parents aku order bihun sup dan aku mkn set roti bakat n telur separuh masak..tu pn aku share2 dgn my momo..dah abis mkn harus la jln sambil cuci mata kt situ..actually LORONG KULIT ni popular dgn brg2 antik or lama..sbb tu abah aku suka sgt mai sini..tiap2 minggu mesti dia mai..

aku dgn mak aku kalut dok cari kerongsang...sementara nak tunggu abah aku pi ambil ubat kt HPP tu kami round la kt situ..dah penat pi tunggu abah aku kt kedai2 mkn tu..sambil gossipping dgn mak aku...hahahaha...tu la pompuan...tapi laki pn ada yg suka gossip2 ni kn????


ni kedai2 mkn..

tmpt cuci mata dan buang duit..

sebelah stadium ..

fyi,ni utk sapa2 yg nak mai LORONG KULIT ni tapi tak tau kt mana..actually tmpt ni sebelah STADIUM BANDARAYA PULAU PINANG...mmg betol2 sebelah ajo...so mari la kita pakat2 terjah ini tmpt ye..x rugi pn..mkn pn sedap..nak beli buah pn berlungguk org jual..pilih la yg mana nak..semua ada la..murah2 ja...hihihihi...

me with my momo..

special pose from my mak..

mak aku ni pn bkn main skrng..sbb pic dgn aku x elok dia srh snap pic ni..tang posing tu x mau kalah...hihihi..hmm aku ada buat hantaran..nak tau da story mory waiting for my next entry.......

2 comments:

Anonymous said...

weyh...lorong kulit ni pe nama betulnyer....lupe sihhh....

cikungu said...

anonymous~ada org panggil rope walk....