Monday, April 18, 2011

~merepek secara rawak~

#1
td masa dok bertenggek kt fb...
sekali ternampak kwn sekolah aku punya profile pic..
maka timbul lah idea aku nak mengupdate blog...

ok kwn sekolah aku ni dr zaman friendster(fs) sampai ke fb..
tak habis2 nak menayang bf dia..
fine la org selalu ckp 'bf aku so suka hati aku la kan'..
masalah nya kalau bf yg sama tak po la jugak...
ni semua bf lain2...
dulu masa kt fs siap buat akaun sekali dgn ex dia...
lps tu add la kami kwn2 sekolah dia..
then bila ada fb...bf pon dah bertukar...
create jugak akaun fb sekali dgn ex no 2 ni pulak..
add jugak kami2 kwn sekolah ni...
and now tukaqqq lagi bf...
mula2 dulu tgk mcm buat akaun sekali..
tp ni tgk dah asing2...
tp profile pic and nama sgt tak blh blah ok...
profile pic dgn bf yg terbaru ni...
and nama cth la ye...melah cayunk ali...
wthhh??????
perlu kah semua itewwww???
geli jubor aku okehhh....

ni bkn kes jeles tau..
ni kes annoying gila...
bg aku perlu ke nak buat mcm tu semua???
org yg dah kawen pon tak gedik nak share2 account fb..
tak ado la nak menayang laki sgt pon..
kalau ye pon tak slh la sbb sah2 hasben and wife kan...
ni baru kapel kot..
blm tentu dia jd hasben kau dah lebih2..
siap status merried with dot dot dot...

ni aku tak tuju kt kwn aku tu sj..
in general la..
sbb ada jugak org lain yg aku kenal buat mcm tu...

#2
next pasal manusia yg bernama lelaki ...
eh bkn tuju kat ank melly goeslow saja ye..
hehehehehe...
lelaki ni yg aku perasan la kan...
mulut and ayat mau manesss ja bila sembang dgn pompuan...
apa org kata menanam tebu di pinggir bibir ke??
dan suka memberi segala harapan palsu sampai pompuan tu syok sendiri...
biasa la pompuan kena puji sikit..
dah mula la nak berangan lelebih kan..
betoi tak???

kalau korang anggap pompuan tu kawan...
so treat la dorang sebagai kawan sahaja...
jgn nak menggedik lelebih...
suka suki panggil syg la dear la apa la...pantang betol aku..
*pelempang nak???*
bila dah biasa panggil cmtu mcm tak ado special nya lagi...
panggilan mcm ni kena simpan utk2 org yg betol2 special..
bkn utk kwn opposite sex yang kau anggap 'biasa'...
ye dak???
kalau kwn2 sama jantina panggilan 'yang' tu biasa la..
tmbh2 pompuan..
gedik tu mau lebih..

may be bg lelaki benda ni biasa...
tapi tak bg perempuan ye...
hati pompuan ni cpt tersentuh so kalau lelaki panggil2 mcm tu..
mesti ada sikit terdetik kt hati tu suka kat lelaki tu...
bila pompuan dah mula syok sendiri...
tgk2 laki tu ada gf haruslah pompuan tu frust...
niaaayaaaa tau...


#3
ni pulak di tuju khas untuk kaum pompuan...
just nak berpesan-pesan kepada wanita2 seluruh doniaaa...
utk diri sendri jugak...

kalau berchenta....
jgn nak syg lelaki tu 100%
simpan sikit utk kita...
syg diri sendiri mau lebih ok dr jejantans yg bergelar boipren...
sbb nya pompuan ni majoriti kalau berchenta ja mmg cinta mati betol la...

bila dah terlalu syg, laki tu bodohkan kita...
pijak2 kepala kita pon tak kesah...
laki mintak pegang2 raba2 bagi...
laki mintak body ponnnnn bagi...
ni pon lagi satu bangang...
sbb tu selalu keluar paper pompuan kena tipu dgn lelaki..
duit berhabis berpuluh ribu body pon dah bagi...

ada tu sanggup lari tinggal family ikut jantan pi lomboks la..
konon nya sbb cinta sejati terhalang...
lepas tu bila dah ssh gedik pulak merayu srh tlg bawa blk malaysia..
akai mana letak???
lenkali before lari pikiaqqq sket makpak tu..
pikaiqqqq akibat akan jadi...
jgn tau nak seronokkkkk saja...
ni semua manusia jenis pikiaq short-term bkn long-term..

sebab cinta terlebih lebih ni la punca anak luar nikah makin byk...
lepas tu buang bersepah-sepah mcm sampah...
patut nya manusia mcm ni biar sumpah badan melekat time dok tgh 'buat'..
baru ada akai sikit...
*amarah tau ni*

dan tolong lah jgn jd bodoh dgn percaya laki tu 100%..
kalau dah kawen pon ada hasben yg dok main kayu 3..
dok menipu wife tak sudah2...
ini kan pulak boipren???
harus lah tidakkkkk....
selalu igt kan diri yg dia tu belum tentu akan kawen dgn kita..
so dgn itu kita akn jd lebih berhati-hati..

apa dia ckp, pujuk tu semua...
dengar blh...
percaya jgn sekali...
percaya dlm 20% blh la kot...
biar percaya sikit2 dr byk2..
sbb bila apa2 jd..cth nya dia mintak break sbb dah jumpa gf baru..
kita tak la frust menonggeng...
hati tak retak seribu...
kecewa tu mmg akan ada...
tapi tak teruk mana sbb kita dah sedia dr segi mental...

kalau tak... mau ada yg meraung tak hengat dunia...
nak bunuh diri la apa la..
ada sorang classmate aku ni byk kali tak dtg class...
sampai nak kena bar la..
bila lecturer tnya kwn2 dia..
depa ckp dia ada masalah dgn bf...
haiyohhhhhh....
*benda ni la semua kita nak elak kan tau...*

selalu kena pesan kt diri sendiri...
supaya lebih open minded dlm hal ni...
perasaan org kita tak blh nak sekat..
so kalau partner kita tu dah ada org lain..
so biaq ja la...
terima dgn hati terbuka yg dia tu bkn jodoh kita...
kalau berjodoh lari beribu km pon tetap bersatu...
*ececehhh puitis sungguh haku*




>benda yg aku tulis ni semua dr my point of view sahaja...
pendirian aku..
aku bkn nak pengaruh or hasut sapa2...
tu hak masing2 kan...
so no heart feeling ye readers semua...

aku cerita ni semua dr pengalam sendiri, kwn2 and org keliling aku...
kalau jenis yg tak suka serabut kan kepala dgn masalah cintan cintun..
lebih baik korang single..
sbb single is better!!!! hahahaha...

psstttt...aku rasa love after marriage lebih manes nya...
dosa pon kurang...=p

nota bonts: dah ghope doktor cinta pulak aku mlm ni...

2 comments:

MDS said...

awat blog hang xde button LIKE?
baru igt nak LIKE je td. HAHA !

mishungu said...

hahaha...mds x pa..like kt komen pon dah cukup..